Jouw baan
Als inspecteur openbare ruimte verzamel je data ten behoeve van inventarisatie- en inspectiegegevens in de openbare ruimte. Dit doe je voor onze opdrachtgevers ten behoeve van hun meerjarige onderhoudsplannen en kan zijn van in de binnenstad tot in de buitengebieden. De openbare ruimtes zijn onderverdeeld in arealen en bestaan o.a. uit verhardingen (wegen, stoepen, parkeerplaatsen, trottoirs), straatmeubilair, verkeers- en straatnaamborden, wegmarkeringen en belijningen. Onze opdrachtgevers zijn onder meer gemeentes, aannemers en waterschappen.
Inspecties binnen de bebouwde kom doe je lopend. Je loopt hierbij gemiddeld 15 à 20 km per dag waarbij je iedere dag een nieuwe werkplek hebt. Buiten de bebouwde doen we de inspecties vanuit je inspectie voertuig waarbij je de auto parkeert en eventueel je zwaailicht aanzet als je een visuele inspectie wilt doen.
Jouw werkdag
Als je ’s ochtends in je te inspecteren areaal aankomt, parkeer je eerst je auto bij een laadpaal, want we rijden elektrisch. Vervolgens trek je je oranje veiligheidsjas aan, want veiligheid staat bij ons op nummer 1 en ga je voorzien van een pen pc, je mobiel, een waterpas en een wigje op pad. Het doel is om visueel de schades en risico’s van het areaal in beeld te brengen. Je inspecteert op ernst en omvang van de schade denk hierbij aan rafeling, randschades, scheurvorming, oneffenheden en dwarsonvlakheden. Deze inspecties doe je aan de hand van specifieke werkinstructies en de CROW 146 methodiek. Vervolgens registreer en beschrijf je de desbetreffende schades in het GIS systeem (GeoVisia). Toevallig ben je vandaag in de binnenstad van Nijmegen waarvan je weet dat er een modelbouwzaak zit. Omdat je je eigen tijd indeelt, loop je daar graag even binnen om een kijkje te nemen. Je hoeft je passie bij ons niet aan de kapstok te hangen zodra je met je werk begint.
Opleiding en begeleiding
We gooien je uiteraard niet meteen in het diepe. Omdat jij vastbesloten en enthousiast bent om een professional te worden, zorgen wij dat je passende interne en externe opleidingen en begeleiding krijgt. Daarnaast helpt een ervaren collega je bij het leren van de kneepjes van het vak. Die collega is het eerste jaar jouw mentor waarbij hij eerlijkheid, autonomie en betrokkenheid heel belangrijk vindt. Het doel is om jou zo snel mogelijk zelfstandig aan het werk te helpen.